автор: Николай.В.К

ВЪПРОСЪТ ЗА ПРИНЦИПА УПРАВЛЯВАЩ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА ----ПРОДЪЛЖЕНИЕ----ЧАСТ IX-----Тук ще пиша смешни библейски истории за Всемогъщия които показват някои факти които не са общоизвестни. За съжеление по нататък ще трябва да се задоволите с коментари защото ми свалиха ума отново.

Как започнала кавгата между Исус Христос и Дявола. Един път Бог събрал всички ангели и им казал поклонете се на Христос спасителят на света. Всички се поклонили освен Дяволът. И на въпроса на Бог защо не се покланя. Той отговорил все още хората не са съгрешили. Тогава Исус казал ама ще съгрешат защото ти не ми се поклони и ще ги накараш да съгрешат

1. Всемогъщият направил света, и казал не ли е твърде добро това което направих. Всички ангели казали в хор Велики и Неизследими са твоите чудеса Господи Създателю. Обаче едно много малко ангелче тогава му казало ще видиш Господи как заради тази путка и пишка хората ще ревнуват, ще се мразят, ще се убиват. Тогава Бог казал: бабини девитини. Така и се разделили. Едни от ангелите последвали малкото ангелче, другите останали със Всемогъщият.

Бог създал човека и му привел всички живи същества на планетата за да си избере другар. "Но другар подходящ за човека не се намери". Тогава най слабият ангел казал, Господи направи му компютър да видиш как ще се забавлява, направи му и криле за да може да лети. Бог тогава пак казал бабини девитини. Ще му създам жена да бъде като него само малко по различна. Дупето ще е голямо и ще има гърди като животните и това ще го възбужда и ще бърза да се прилепи към нея. За нея ще работи ще се труди само и само да и угоди така че никой да не иска да разбере същноста на света и да няма време за това, за да не станат като теб САТАНА най велики и могъщи.

Родил му се на Бог син и когато пораснал Бог го попитал какъв иска да стане. И той казал: Аз ще умра за човечеството. Ама как и защо в рая всичко е наред. Исус пак казал Аз трябва да умра за човечеството. Добре казал Бог, ще направим едно дърво в рая и ако куснат от него ти ще умреш за човечеството. Минали 100 години Адам и Ева нещат да ядат от дървото. Тогава Бог казал ще се престоря на най великят и слаб ангел и ще ги подмамя. Речено сторено.

Веднъж докато се молел и разговарял с Бог, Бог казал на Ной че скоро ще унищожи светът защото цялата земя псстъпва развратно но той е придобил божието благоволение защото къщата му била далеч от града. Ще нанеса потоп и ще издавя всичко живо, не е това земята която създадох(тогава Всемогъщ бил Йехова и си внушавал че той е създателят на света). Тогава Ной предложил на Бог да построи къща от дърво (която да не потъва) и да вземе всички добри животни. Бог му казал че това ще е кораб и трябва да го измаже със смола отвън и отвътре за да не пропуска. Ной се заел да прави тази къща(кораб). Но попитал Бог как да познае развратените животни от добрите. Бог му казал че разратените животни ядат по слабите същества от себе си и още много често правят секс пред всички. Тогава Ной взел добри овце врабчета, гълъбчета, котенца и кученца взел жена си и синовете си + техните жени и домашни любимци. И затворил вратата на кораба. Нищо не можело да се види имало само един прозорец да дишат. И Бог направил да вали дъжд силно така че се образувала река която понесла кораба и го закарала в морето и от там(днешен Израел) чак до тук(днешен Бургас. Там корабът спрял.

Бог през ноща се явил на Лот и му казал Лот внимавай много добре защото 2 пратеника ще дойдат от мене да ти кажат нещо много важно. Ще бъдат страници и ти трябва да ги прибереш. Лот седял досамин портата на града от сутрин до здрач и се оглеждал за двама страника обаче хората вървели повечето на групи от над 2 души. Най сетне след много дни видял 2ма облечени в дрипи които веднага щом влязли в града почнали да се молят на хората да ги приберат да нощуват. Никой не искал да ги прибере. Лот даже и не помислял че това са пратениците от Бога но все пак решил да ги покани. Те охотно се съгласили. Преди да седнат да ядат. Те казали на Лот. Бог ни изпрати с веста да ти кажем че целият град ще бъде унищожен защото никой не помага на слабите хора. Но ти ще бъдеш спасен защото ни прибра. А сега да сядаме да ядем.

Бог отишъл при Аврам и му казал. Авраме намислил съм да живееш на по добро място от ур халдейски. Обаче трябва да си го заслужиш. Да Господи казал Аврам с треперещ глас какво да направя. Трябва казал Бог да излезеш от Ур Халдейски първо и да ти се народи челяд.

"2 И понеже Авраам казваше за жена си Сара: Сестра ми е, то Герарският цар Авимелех прати та взе Сара. 3 Но Бог дойде при Авимелеха в съня му, през нощта и му рече: Ето, ти умираш поради жената, която си взел; защото тя си има мъж. 4 (А Авимелех не беше се приближил при нея). И рече: Господи, ще погубиш ли и един праведен народ? 5 Не каза ли ми сам той: Сестра ми е? Също и сама тя рече: Той ми е брат. С право сърдце и с чисти ръце сторих аз това. 6 Бог му каза в съня: Да, Аз зная, че си сторил това с праведно сърдце; още Аз те и въздържах да не съгрешиш против Мене, и затова не те оставих да се докоснеш до нея. 7 Сега, прочее, върни жената на човека, защото е пророк и ще се помоли за тебе, и ти ще останеш жив; но ако не я върнеш; знай, че непременно ще умреш, ти и всички твои." СЛед това Авраам казал Боже колко си хитър сега Талмай ще ми даде 1000 сребърника. А Бог казал ако беше живял и ти толкова колкото мене и ти щеше да бъдеш хитър.

"А Авраам взе и друга жена, на име Хетура. 2 Тя му роди Земрана, Иоксана, Мадана, Медиама, Есвока и Шуаха. 5 Но Авраам даде целия си имот на Исаака. 6 А на синовете на наложниците си Авраам даде подаръци и, докато беше още жив, изпрати ги към изток, в източната земя, далеч от сина си Исаака." Значи Авраме да се ебеш обичаш еднакво със всичките си жени обаче в разпределянето на имота не си честен.

"А той видя и друг сън и го разказа на братята си, казвайки: Ето, видях още един сън, че слънцето и луната и единадесет звезди ми се поклониха. 10 Но когато разказа това на баща си и на братята си, смъмра го баща му, като му каза: Какъв е тоя сън, който си видял? Дали наистина аз и майка ти и братята ти ще дойдем да ти се поклоним до земята? 11 И завидяха му братята му; а баща му запомни тия думи. А Вениамин каза с гордост "БРАТ МИ ЩЕ Е ГОЛЯМА МУТРА"

"28 Бог да ти даде от росата на небето, И от тлъстината на земята, И изобилие на жито и на вино. 29 Племена да ти слугуват, И народи да ти се покланят; Бъди господар на братята си, И да ти се покланят синовете на майка ти. Проклет всеки, който те кълне, И благословен всеки, който те благославя." Така всяка истинска мутра благославя синовете си преди да умре. И ОТТУК ИДВА НАЧАЛОТО НА ЕРАТА НА РОБСТВОТО.

"Баща ти не ядеше и не пиеше ли? Да! но той извършваше правосъдие и правда, Тогава благоденствуваше. 16 Отсъждаше делото на сиромаха и на немотния; Тогава благоденствуваше. Не значеше ли това да Ме познава? казва Бог. " В действителност той даваше почти всичкия си имот на сиромасите и каквото му остатаваше за месеца го даваше за ядене и пиене.


ПРОДЪЛЖИ НАТАТЪК


ЗАБЕЛЕЖКА:
"СВОБОДНИЯ ИЗБОР Е ТОЛКОВА ПО НЕУБОСЛОВЕН ОТ ЧУЖДА ВОЛЯ, И КАТО ТАКЪВ СЕ ЯВЯВА СВОБОДЕН ИЗБОР, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ФАКТИ СА ДАДЕНИ НА ЧОВЕКА ЗА ДА РАЗБЕРЕ КОЕ ДОБРО И КОЕ ЗЛО, ТЪЙ КАТО ОБАЧЕ ТАКЪВ НЕ СЪЩЕСТВУВА, ИЛИ АКО Е, ТО ТОЙ Е БИЛ ПРЕДИ РАЖДАНЕТО СЛЕДОВАТЕЛНО ЕДНИ СА ОВЦИ, А ДРУГИ КОЗИ, ТРЕТИ ОВЧАРИ, ЧЕТВЪРТИ ВЪЛЦИ, ИМА И КУЧЕТА ПОМОЩНИЦИ